Zonnepanelen Tjuchem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Tjuchem? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Via zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker lees je samengestelde raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Tjuchem!

zonnepanelen installateur 9939
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9939
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tjuchem juni 2023

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.midden-groningen.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Midden-Groningen. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Tjuchem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Tjuchem kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan loopt dit al op tot €987. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2023. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim een half miljoen woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tjuchem zitten vaak tussen de €4200 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €681,75 (prijspeil juni 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Tjuchem bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3625 – €4475€410
2286011€5250 – €5850€525
3321016€6000 – €6100€750
4407017€6425 – €6600€910
5432019€6950 – €7225€990
6484021€7450 – €8075€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Tjuchem check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tjuchem is 2860 kWh. Dit staat voor zo’n 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste consumenten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Tjuchem?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tjuchem

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tjuchem vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs tref jij snel en eenvoudig een professionele expert in de buurt. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets het type huis. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Tjuchem.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Tjuchem op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een project in je eigen buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9939).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!