Zonnepanelen Borger-Odoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Borger-Odoorn? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Via krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van onze website doorzoek je praktische toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Borger-Odoorn!

zonnepanelen installateur 9531
 • Lagere maandlasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Borger-Odoorn juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.borger-odoorn.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Borger-Odoorn. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Borger-Odoorn
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Borger-Odoorn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4675), dan loopt dit al op tot €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 500.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Borger-Odoorn liggen tussen om en nabij de €5200 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Oxxio betaal je al snel €614,25 (kosten juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Borger-Odoorn kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121008€3500 – €4475€390
2274013€5300 – €5625€525
3323015€6075 – €6275€775
4387018€6300 – €6625€930
5462020€6900 – €7125€980
6497021€7550 – €8125€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Borger-Odoorn bekijk jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borger-Odoorn is 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Borger-Odoorn?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-borger-odoorn

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Borger-Odoorn vergelijken? Geholpen door onze stappenplan tref je binnen enkele minuten een professionele specialist in de regio. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Definieer duidelijk de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo goedzonnepanelen advies in Borger-Odoorn.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van experts met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Borger-Odoorn op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 9530, 9531).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!



Alle plaatsen in deze gemeente