Zonnepanelen Steendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Steendam? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze vergelijker lees je waardevolle raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Steendam!

zonnepanelen installateur 9629
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9629
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Steendam augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.midden-groningen.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Midden-Groningen. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Midden-Groningen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Steendam
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Steendam bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (augustus 2022) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Steendam zitten vaak tussen de €4400 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en NLE betaal je hiervoor wel €636,75 (kosten augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Steendam kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3500 – €4225€400
2297013€5225 – €5750€525
3331014€6075 – €6025€800
4415017€6375 – €6800€940
5444019€7100 – €7200€990
6486023€7475 – €8150€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Steendam bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steendam bedraagt 2860 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Steendam?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-steendam

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Steendam vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk je in korte tijd een erkende vakspecialist in jouw streek. Het merendeel van de bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Steendam.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Steendam op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9629).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!