Zonnepanelen Zuidbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zuidbroek? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze tool vind je actuele tips over zonnepanelen kopen in Zuidbroek!

zonnepanelen installateur 9636
 • Een lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9636
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidbroek augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.midden-groningen.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Midden-Groningen. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Midden-Groningen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Zuidbroek
Direct zonnepanelen bestellen? In Zuidbroek bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4900), dan pak je al €1029. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 550.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Zuidbroek variëren tussen de €4400 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor zo’n 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €645,75 (tarieven augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Zuidbroek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3675 – €4250€410
2287012€5225 – €5600€575
3327016€5925 – €6275€725
4382018€6500 – €6725€880
5445020€6950 – €7125€1000
6520023€7450 – €7800€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Zuidbroek ontdek je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidbroek bedraagt 2860 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zuidbroek?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidbroek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Zuidbroek vergelijken? Via onze stappenplan kies jij binnen enkele minuten een professionele installateur in je postcodegebied. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Zuidbroek.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar kijk goed naar certificering (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zuidbroek op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9636).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!