Zonnepanelen Tripscompagnie kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Tripscompagnie? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker check je veelzijdige details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Tripscompagnie!

zonnepanelen installateur 9633
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9633
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tripscompagnie mei 2023

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.midden-groningen.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Midden-Groningen. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Midden-Groningen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Tripscompagnie
Direct zonnepanelen bestellen? In Tripscompagnie zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan is het voordeel al €1018,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 800.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Tripscompagnie variëren tussen de €4900 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €641,25 (tarief mei 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Tripscompagnie bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117207€3550 – €4500€430
2277012€5300 – €5850€525
3343016€5925 – €6025€800
4408016€6500 – €6675€920
5457020€6975 – €7300€1000
6516023€7700 – €8125€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Tripscompagnie achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tripscompagnie bedraagt 2860 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Tripscompagnie?

Voor PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tripscompagnie

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Tripscompagnie vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vergelijk je in een zeer korte periode een erkende expert in je postcodegebied. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Tripscompagnie.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tripscompagnie op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 9633).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!