Zonnepanelen Schildwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Schildwolde? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze tool bekijk jij uitgebreide toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Schildwolde!

zonnepanelen installateur 9626
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9626
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schildwolde mei 2023

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.midden-groningen.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Midden-Groningen. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Midden-Groningen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Schildwolde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Schildwolde zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan profiteer je al van een korting van €992,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 750.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Schildwolde komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pakweg 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €630 (vergoeding mei 2023). Door goedkope zonnepanelen in Schildwolde is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3500 – €4200€400
2275011€5225 – €5900€500
3351016€6075 – €6200€725
4391018€6300 – €6650€910
5448020€7075 – €7150€990
6487023€7450 – €8200€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Schildwolde tref je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schildwolde is 2860 kWh. Dit staat voor rond de 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Schildwolde?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schildwolde

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Schildwolde vergelijken? Door het onderstaande stappenplan tref jij snel en eenvoudig een goede aanbieder in de buurt. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf duidelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Schildwolde.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schildwolde op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9621, 9626).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!