Zonnepanelen Scharmer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Scharmer? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je uitgebreide adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Scharmer!

zonnepanelen installateur 9616
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Scharmer oktober 2023

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.midden-groningen.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Midden-Groningen. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Midden-Groningen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Scharmer
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Scharmer kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan pak je al €1223,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 600.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (oktober 2023) van een aanbieding met 10 panelen in Scharmer liggen tussen de €4000 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of NLE betaal je hiervoor wel €609,75 (kosten oktober 2023). Door goedkope zonnepanelen in Scharmer kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3700 – €4425€400
2281011€5025 – €5875€550
3355016€5900 – €6275€850
4383017€6325 – €6600€910
5463020€7050 – €7175€1020
6506021€7400 – €8025€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Scharmer achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scharmer is 2860 kWh. Dit staat voor zo’n 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Scharmer?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-scharmer

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Scharmer vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt heb je moeiteloos een professionele vakspecialist in je postcoderoos. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Scharmer.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgen er offertes van experts uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Scharmer op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9616).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!