Zonnepanelen Siddeburen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Siddeburen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze tool ontdek jij handige toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Siddeburen!

zonnepanelen installateur 9628
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9628
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Siddeburen augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.midden-groningen.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Midden-Groningen. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Voorts bestaat er een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Midden-Groningen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Siddeburen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Siddeburen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan is jouw winst al €1002,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Siddeburen fluctueren tussen de €4700 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pakweg 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (prijs augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Siddeburen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3450 – €4375€380
2270013€5200 – €5850€550
3345016€6100 – €6025€800
4399017€6375 – €6825€900
5461020€7025 – €7125€1010
6494022€7600 – €8100€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Siddeburen tref je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Siddeburen is 2860 kWh. Dit staat voor circa 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Siddeburen?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-siddeburen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Siddeburen vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vergelijk je in een zeer korte periode een uitmuntende installateur in de regio. Diverse bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het soort huis. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan erkend zonnepanelen advies in Siddeburen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Siddeburen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 9628).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!