Zonnepanelen Foxhol kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Foxhol? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van deze pagina bekijk jij handige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Foxhol!

zonnepanelen installateur 9607
 • Lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9607
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Foxhol augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.midden-groningen.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Midden-Groningen. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Midden-Groningen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Foxhol
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Foxhol zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan profiteer je al van een korting van €1186,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Ongeveer een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Foxhol zitten vaak tussen de €4100 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €686,25 (prijs augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Foxhol kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117308€3525 – €4500€440
2292011€5250 – €5700€600
3344016€5925 – €6150€725
4407017€6500 – €6600€930
5468019€7050 – €7275€980
6498023€7450 – €7875€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Foxhol ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Foxhol bedraagt 2860 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Foxhol?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-foxhol

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Foxhol vergelijken? Middels het advies hieronder zoek je vandaag nog een goede monteur in jouw omgeving. Sommige monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type woning. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Foxhol.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Midden-Groningen.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Foxhol op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Foxham en Hoogezand-Noord, Hoogezand-Zuid, Kalkwijk, Kiel-Windeweer, Kropswolde, Foxhol, Westerbroek, Waterhuizen, Sappemeer, Slochteren-Kolham, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Harkstede, Overschild, Zuidbroek, Noordbroek, Wijk 02, Wijk 03)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 9607).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!