Zonnepanelen Scherpenzeel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Scherpenzeel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij accurate informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Scherpenzeel!

zonnepanelen installateur 8483
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8483
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Scherpenzeel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.weststellingwerf.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Weststellingwerf. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Weststellingwerf zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Scherpenzeel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Scherpenzeel zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 750.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Scherpenzeel schommelen tussen de €4200 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco of NLE betaal je daarvoor zo’n €648 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Scherpenzeel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3475 – €4500€420
2285013€5200 – €5725€675
3332014€5975 – €6175€775
4380017€6300 – €6825€890
5430019€7100 – €7150€1020
6495021€7650 – €7900€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Scherpenzeel tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scherpenzeel is 2770 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De meeste investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Scherpenzeel?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-scherpenzeel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Scherpenzeel vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref je binnen enkele minuten een professionele aanbieder in de buurt. Tal van leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Scherpenzeel.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Scherpenzeel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3925, 8483).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!