Zonnepanelen Zandhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Zandhuizen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze pagina check jij samengestelde adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Zandhuizen!

zonnepanelen installateur 8389
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zandhuizen mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.weststellingwerf.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Weststellingwerf. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Zandhuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zandhuizen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5575), dan pak je al €1170,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 650.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Zandhuizen zitten vaak tussen de €4200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €686,25 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Zandhuizen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118708€3400 – €4425€380
2289012€5000 – €5625€675
3350015€6025 – €6100€725
4385018€6500 – €6750€890
5448019€6975 – €7275€1000
6506023€7625 – €7950€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Zandhuizen lees jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zandhuizen bedraagt 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Zandhuizen?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zandhuizen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Zandhuizen vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind jij in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in jouw streek. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Zandhuizen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar let ook op certificering (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zandhuizen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een regionaal project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8389).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!