Zonnepanelen Steggerda kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Steggerda? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Dankzij innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met de zonnepanelen-vergelijker lees jij samengestelde details aangaande zonnepanelen kopen in Steggerda!

zonnepanelen installateur 8395
 • Lagere maandlasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8395
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Steggerda mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.weststellingwerf.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Weststellingwerf. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Steggerda
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Steggerda bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5700), dan profiteer je al van een korting van €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Steggerda liggen tussen de €4300 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op plusminus 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,5 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Steggerda bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120507€3500 – €4425€440
2273013€5000 – €5650€575
3347014€6100 – €6200€750
4387017€6325 – €6775€910
5466020€6900 – €7225€970
6502021€7700 – €7850€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Steggerda check jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steggerda is 2770 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Steggerda?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-steggerda

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Steggerda vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan heb je zonder problemen een professionele specialist in de buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het type woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Steggerda.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Steggerda op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 8395).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!