Zonnepanelen Nijeholtwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Nijeholtwolde? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze vergelijker lees jij handige details over zonnepanelen kopen in Nijeholtwolde!

zonnepanelen installateur 8488
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8488
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijeholtwolde mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.weststellingwerf.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Weststellingwerf. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Nijeholtwolde
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nijeholtwolde zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4675), dan loopt dit al op tot €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 800.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nijeholtwolde liggen tussen om en nabij de €4900 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (prijs mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Nijeholtwolde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3625 – €4450€390
2273011€5075 – €5725€550
3332016€6000 – €6200€750
4408016€6525 – €6700€880
5440020€7100 – €7225€980
6480023€7425 – €7825€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nijeholtwolde ontdek jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijeholtwolde is 2770 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Nijeholtwolde?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijeholtwolde

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nijeholtwolde vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kies jij zonder problemen een goede monteur in jouw streek. De meeste installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Nijeholtwolde.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar vraag ook om eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nijeholtwolde op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8488).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!