Zonnepanelen Nijeholtpade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nijeholtpade? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl tref jij handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Nijeholtpade!

zonnepanelen installateur 8475
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8475
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijeholtpade mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.weststellingwerf.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Weststellingwerf. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Weststellingwerf kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nijeholtpade
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nijeholtpade bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan pak je al €1197. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,03 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Circa 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nijeholtpade liggen tussen de €4300 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €632,25 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Nijeholtpade is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3625 – €4325€400
2276013€5150 – €5775€500
3341016€5950 – €6025€825
4404016€6450 – €6750€890
5444019€6975 – €7175€1000
6518023€7400 – €8050€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Nijeholtpade check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijeholtpade is 2770 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Nijeholtpade?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijeholtpade

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nijeholtpade vergelijken? Via onderstaande tips tref je in korte tijd een betrouwbare specialist in de buurt. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort huis. Het genre woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo goedzonnepanelen advies in Nijeholtpade.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nijeholtpade op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8475).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!