Zonnepanelen Nijelamer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nijelamer? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Via een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina lees jij bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nijelamer!

zonnepanelen installateur 8487
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8487
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijelamer mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.weststellingwerf.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Weststellingwerf. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nijelamer
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nijelamer kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4650), dan profiteer je al van een korting van €976,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 650.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nijelamer zitten vaak tussen de €4500 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €657 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Nijelamer kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3600 – €4500€380
2274012€5075 – €5750€550
3336014€5925 – €6250€850
4384017€6550 – €6850€940
5454019€7075 – €7125€980
6484022€7675 – €8175€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Nijelamer vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijelamer bedraagt 2770 kWh. Dit staat voor circa 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nijelamer?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijelamer

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Nijelamer vergelijken? Geholpen door onderstaande tips heb jij vandaag nog een professionele specialist in de buurt. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Nijelamer.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nijelamer op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8487).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!