Zonnepanelen Nijetrijne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Nijetrijne? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze website tref jij praktische adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Nijetrijne!

zonnepanelen installateur 8481
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8481
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijetrijne mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.weststellingwerf.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Weststellingwerf. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Weststellingwerf is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nijetrijne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nijetrijne bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens met een lage rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5825), dan profiteer je al van een korting van €1223,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 500.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nijetrijne liggen tussen de €4100 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €643,5 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Nijetrijne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3650 – €4325€440
2299012€5250 – €5875€575
3356014€5900 – €6100€875
4416016€6375 – €6700€940
5431020€7075 – €7150€990
6509023€7400 – €8025€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Nijetrijne zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijetrijne is 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Nijetrijne?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijetrijne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nijetrijne vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vind je in korte tijd een uitmuntende vakman in je woonplaats. Veel aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de aard van de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Kies ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Nijetrijne.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nijetrijne op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8431, 8481).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!