Zonnepanelen Ter Idzard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Ter Idzard? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Via zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze tool ontdek jij waardevolle tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Ter Idzard!

zonnepanelen installateur 8476
 • Lagere maandlasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8476
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ter Idzard mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.weststellingwerf.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Weststellingwerf. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Weststellingwerf kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ter Idzard
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Ter Idzard kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan bedraagt dit al €1202,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 750.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ter Idzard liggen tussen de €4400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €634,5 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ter Idzard bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119306€3425 – €4425€380
2299013€5125 – €5650€525
3350016€6050 – €6050€750
4381016€6325 – €6650€910
5432020€7000 – €7225€1000
6515021€7675 – €7800€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Ter Idzard bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ter Idzard is 2770 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Ter Idzard?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ter-idzard

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Ter Idzard vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vergelijk je vandaag nog een uitmuntende specialist in de regio. Diverse monteurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de aard van de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Ter Idzard.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ter Idzard op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8476).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!