Zonnepanelen Spanga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Spanga? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Door een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker check je samengestelde adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Spanga!

zonnepanelen installateur 8482
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8482
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spanga mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.weststellingwerf.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Weststellingwerf. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Spanga
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Spanga kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5850), dan pak je al €1228,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,05 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 700.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Spanga fluctueren tussen de €4600 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Vandebron betaal je hiervoor wel €645,75 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Spanga kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3450 – €4450€390
2284011€5175 – €5600€525
3352015€6100 – €6050€800
4407017€6325 – €6825€930
5446020€6975 – €7200€1030
6482021€7650 – €7975€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Spanga ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spanga is 2770 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Spanga?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spanga

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Spanga vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb je vandaag nog een goede monteur in je woonplaats. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Spanga.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificering (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Spanga op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8482).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!