Zonnepanelen Noordwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Noordwolde? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Door de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via onze website ontdek je uitgebreide adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Noordwolde!

zonnepanelen installateur 8391
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8391
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordwolde mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.weststellingwerf.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Weststellingwerf. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Noordwolde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Noordwolde kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5600), dan is jouw winst al €1176. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 500.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Noordwolde variëren tussen de €4000 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor plusminus 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €688,5 (prijspeil mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Noordwolde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118306€3575 – €4450€390
2271013€5250 – €5875€600
3324016€6000 – €6150€850
4406016€6300 – €6825€910
5465020€6925 – €7225€1010
6508022€7400 – €8175€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Noordwolde achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordwolde bedraagt 2770 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Noordwolde?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordwolde

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Noordwolde vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt heb jij binnen enkele minuten een deskundige installateur in jouw streek. Veel specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Noordwolde.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Noordwolde op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een regionaal project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8390, 8391).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!