Zonnepanelen Boijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Boijl? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via deze pagina bekijk jij actuele raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Boijl!

zonnepanelen installateur 8392
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8392
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boijl mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.weststellingwerf.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Weststellingwerf. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Weststellingwerf zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Boijl
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Boijl kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan is het belastingvoordeel al €1181,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Boijl schommelen tussen de €5400 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pakweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €690,75 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Boijl kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3400 – €4325€380
2288012€5025 – €5900€525
3355014€6000 – €6225€775
4412017€6550 – €6725€890
5446020€7100 – €7225€970
6481023€7625 – €8200€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Boijl check jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boijl bedraagt 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Boijl?

Puur voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boijl

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Boijl vergelijken? Via de uitleg die hierna komt tref jij in een zeer korte periode een uitmuntende expert in de buurt. De meeste specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Boijl.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Boijl op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een project in je eigen buurt (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8392).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!