Zonnepanelen Sonnega kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Sonnega? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Met krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze website check jij samengestelde info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sonnega!

zonnepanelen installateur 8478
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8478
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sonnega mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.weststellingwerf.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Weststellingwerf. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Sonnega
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sonnega kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5775), dan pak je al €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 750.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sonnega komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in circa 2840 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en NLE staat dit al gauw gelijk aan €639 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sonnega bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3575 – €4225€420
2292012€5000 – €5875€525
3328014€6075 – €6100€875
4390017€6400 – €6825€890
5458019€6950 – €7250€970
6513021€7425 – €7925€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sonnega vind jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sonnega bedraagt 2770 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle bewoners installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Sonnega?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sonnega

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Sonnega vergelijken? Via tips van onze adviseurs vind je vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in je postcoderoos. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf duidelijk de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Sonnega.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sonnega op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8478).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!