Zonnepanelen Oldeholtpade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Oldeholtpade? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze tool lees je samengestelde toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Oldeholtpade!

zonnepanelen installateur 8474
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8474
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldeholtpade mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.weststellingwerf.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Weststellingwerf. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Oldeholtpade
Direct zonnepanelen bestellen? In Oldeholtpade kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5675), dan pak je al €1191,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oldeholtpade liggen tussen om en nabij de €5000 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Nuon betaal je al snel €630 (tarief mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oldeholtpade kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117207€3550 – €4375€400
2277012€5175 – €5675€675
3343014€6000 – €6275€775
4386017€6350 – €6625€950
5450019€6900 – €7125€990
6514021€7625 – €8125€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Oldeholtpade vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldeholtpade is 2770 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Oldeholtpade?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldeholtpade

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oldeholtpade vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een erkende vakman in je postcoderoos. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de kosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf duidelijk de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Oldeholtpade.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oldeholtpade op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8474).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!