Zonnepanelen Oosterstreek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Oosterstreek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze website check jij actuele tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oosterstreek!

zonnepanelen installateur 8388
 • Een kleiner energiecontract.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8388
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterstreek mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.weststellingwerf.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Weststellingwerf. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Weststellingwerf zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Oosterstreek
Direct zonnepanelen bestellen? In Oosterstreek zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5550), dan pak je al €1165,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 750.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Oosterstreek schommelen tussen de €4600 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €684 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oosterstreek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3625 – €4200€430
2309011€5175 – €5825€500
3324015€6025 – €6125€750
4411016€6300 – €6600€940
5435019€7025 – €7200€1020
6486023€7400 – €8050€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Oosterstreek lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterstreek bedraagt 2770 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oosterstreek?

Voor het laten leggen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterstreek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Oosterstreek vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten heb je snel en eenvoudig een goede expert in jouw streek. Diverse installateurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het soort huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Oosterstreek.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oosterstreek op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8388).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!