Zonnepanelen Slijkenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Slijkenburg? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Middels een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze website lees jij praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Slijkenburg!

zonnepanelen installateur 8489
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8489
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Slijkenburg mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.weststellingwerf.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Weststellingwerf. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Weststellingwerf zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Slijkenburg
Direct zonnepanelen bestellen? In Slijkenburg bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 750.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Slijkenburg komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor pakweg 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon betaal je al snel €661,5 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Slijkenburg kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3525 – €4375€430
2273012€5225 – €5625€550
3325016€5950 – €6125€850
4393017€6425 – €6775€930
5465019€7075 – €7275€1020
6487023€7525 – €8025€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Slijkenburg achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Slijkenburg is 2770 kWh. Dit staat voor plusminus 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Slijkenburg?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-slijkenburg

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Slijkenburg vergelijken? Via het advies hieronder vergelijk jij in enkele stappen een betrouwbare aanbieder in de regio. Een aantal specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de aard van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Slijkenburg.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Slijkenburg op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een project in je eigen buurt (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8489).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!