Zonnepanelen De Blesse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in De Blesse? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze tool doorzoek jij omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in De Blesse!

zonnepanelen installateur 8397
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8397
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Blesse mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.weststellingwerf.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Weststellingwerf. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in De Blesse
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In De Blesse kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan is het belastingvoordeel al €1207,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg een half miljoen huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in De Blesse liggen tussen om en nabij de €4600 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en NLE betaal je daarvoor ongeveer €609,75 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in De Blesse kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120706€3400 – €4325€430
2291012€5250 – €5750€675
3328015€6100 – €6275€750
4399016€6400 – €6675€910
5455020€7075 – €7225€1030
6501021€7450 – €7850€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck De Blesse bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Blesse bedraagt 2770 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in De Blesse?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-blesse

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in De Blesse vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een uitmuntende specialist in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het type woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in De Blesse.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Blesse op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal zonne-energie project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8397).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!