Zonnepanelen Oldetrijne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Oldetrijne? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met zonnepanelenrevolutie.nl vind jij samengestelde aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oldetrijne!

zonnepanelen installateur 8479
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8479
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldetrijne mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.weststellingwerf.nl tref je de spelregels in de gemeente Weststellingwerf. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Weststellingwerf kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oldetrijne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oldetrijne kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen heel voordelig een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5800), dan is het voordeel al €1218. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 750.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oldetrijne schommelen tussen de €5100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor plusminus 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Vandebron betaal je al snel €641,25 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oldetrijne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3550 – €4325€430
2308013€5150 – €5800€500
3320016€5925 – €6225€825
4415016€6375 – €6675€900
5443020€6925 – €7275€990
6487022€7475 – €8125€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Oldetrijne bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldetrijne is 2770 kWh. Dit staat voor rond de 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Oldetrijne?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldetrijne

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Oldetrijne vergelijken? Met behulp van onderstaande tips zoek jij in enkele stappen een uitstekende specialist in jouw streek. Tal van installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen het tarief. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Oldetrijne.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oldetrijne op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8479).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!