Zonnepanelen Oldeholtwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Oldeholtwolde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze tool lees je omvangrijke raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Oldeholtwolde!

zonnepanelen installateur 8477
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8477
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldeholtwolde mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.weststellingwerf.nl lees je de spelregels in de gemeente Weststellingwerf. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Weststellingwerf is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Oldeholtwolde
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oldeholtwolde zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5750), dan pak je al €1207,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 550.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oldeholtwolde liggen tussen om en nabij de €5000 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op circa 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €636,75 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Oldeholtwolde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119607€3475 – €4450€420
2307011€5000 – €5900€600
3354014€6000 – €6100€750
4392018€6375 – €6850€910
5430019€6975 – €7200€1000
6509022€7475 – €8200€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Oldeholtwolde zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldeholtwolde is 2770 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Oldeholtwolde?

Bij het installeren van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldeholtwolde

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oldeholtwolde vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt kies je binnen enkele minuten een erkende vakman in jouw omgeving. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo interessant zonnepanelen advies in Oldeholtwolde.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oldeholtwolde op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8477).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!