Zonnepanelen Oldelamer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oldelamer? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je handige details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oldelamer!

zonnepanelen installateur 8486
 • Lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8486
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldelamer mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.weststellingwerf.nl vind je de spelregels in de gemeente Weststellingwerf. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde is er ook een prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Weststellingwerf kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oldelamer
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oldelamer kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4625), dan loopt dit al op tot €971,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,04 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 750.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oldelamer liggen tussen de €5100 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €654,75 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oldelamer kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118806€3625 – €4375€430
2291011€5275 – €5800€625
3358016€5925 – €6150€800
4416017€6350 – €6775€900
5455020€7000 – €7275€1000
6510022€7400 – €8150€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oldelamer ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldelamer is 2770 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Oldelamer?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldelamer

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oldelamer vergelijken? Met onze stappenplan heb je in korte tijd een erkende aanbieder in je postcoderoos. Diverse specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets duidelijk het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Oldelamer.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oldelamer op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een regionaal project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 8486).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!