Zonnepanelen Vinkega kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Vinkega? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze website lees je omvangrijke toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Vinkega!

zonnepanelen installateur 8393
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Los van de energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8393
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vinkega mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.weststellingwerf.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Weststellingwerf. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Vinkega
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Vinkega kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 750.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Vinkega zitten vaak tussen de €4500 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €693 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Vinkega is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3625 – €4500€420
2273011€5000 – €5900€550
3333014€5950 – €6275€875
4400016€6300 – €6675€920
5469019€7000 – €7175€1030
6486021€7400 – €8125€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Vinkega bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vinkega bedraagt 2770 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Vinkega?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vinkega

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Vinkega vergelijken? Door het advies hieronder vind je snel en eenvoudig een goede installateur in je postcoderoos. Sommige specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de installatiekosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type huis. Het genre huis (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Vinkega.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vinkega op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8393).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!