Zonnepanelen De Hoeve kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in De Hoeve? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Wegens gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze tool vind jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in De Hoeve!

zonnepanelen installateur 8394
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8394
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Hoeve mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.weststellingwerf.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Weststellingwerf. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in De Hoeve
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In De Hoeve zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5675), dan is jouw winst al €1191,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 800.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in De Hoeve variëren tussen de €4000 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Qurrent betaal je hiervoor wel €695,25 (prijs mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in De Hoeve kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117908€3525 – €4425€440
2284013€5025 – €5700€650
3336016€5900 – €6025€725
4401018€6375 – €6625€880
5433019€6900 – €7300€960
6502022€7675 – €8075€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck De Hoeve lees jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Hoeve is 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 10 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in De Hoeve?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-hoeve

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in De Hoeve vergelijken? Door onderstaande tips tref jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakspecialist in de buurt. Sommige monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist biedt zo actueel zonnepanelen advies in De Hoeve.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Hoeve op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Dan kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 8394).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!