Zonnepanelen Peperga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Peperga? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze vergelijker check je samengestelde toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Peperga!

zonnepanelen installateur 8396
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8396
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Peperga mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.weststellingwerf.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Weststellingwerf. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Weststellingwerf kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Peperga
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Peperga kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5725), dan bedraagt dit al €1202,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 500.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Peperga liggen tussen de €4000 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €607,5 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Peperga bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3525 – €4475€400
2298012€5075 – €5700€575
3345014€5975 – €6225€725
4399017€6325 – €6750€940
5459019€7050 – €7225€1000
6484021€7675 – €8125€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Peperga vind jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Peperga is 2770 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Peperga?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-peperga

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Peperga vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare aanbieder in de regio. Diverse bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Peperga.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Peperga op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Dan mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8396).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!