Zonnepanelen Langelille kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Langelille? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze website bekijk je accurate aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Langelille!

zonnepanelen installateur 8484
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8484
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langelille mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.weststellingwerf.nl vind je de spelregels in de gemeente Weststellingwerf. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Weststellingwerf is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Langelille
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Langelille zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan is het belastingvoordeel al €1239. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Zo’n 600.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Langelille schommelen tussen de €4300 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert pakweg 2890 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €650,25 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Langelille kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117407€3625 – €4250€420
2276011€5225 – €5750€625
3345016€6000 – €6050€825
4413018€6325 – €6750€890
5453019€6975 – €7275€1010
6488023€7625 – €7900€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Langelille tref jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langelille is 2770 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Langelille?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langelille

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Langelille vergelijken? Met tips van onze adviseurs vergelijk je vandaag nog een erkende vakman in je woonplaats. Diverse adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Langelille.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Langelille op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 8484).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!