Zonnepanelen Blesdijke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Blesdijke? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze website tref jij samengestelde details aangaande zonnepanelen kopen in Blesdijke!

zonnepanelen installateur 8398
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8398
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blesdijke mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.weststellingwerf.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Weststellingwerf. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Blesdijke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Blesdijke kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5775), dan pak je al €1212,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 800.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Blesdijke liggen tussen de €4100 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Oxxio betaal je hiervoor wel €612 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Blesdijke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3425 – €4250€440
2303012€5225 – €5775€625
3336016€6000 – €6225€750
4408016€6375 – €6700€930
5434020€6950 – €7125€980
6497023€7575 – €7850€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Blesdijke bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blesdijke bedraagt 2770 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Blesdijke?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blesdijke

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Blesdijke vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in jouw streek. Veel bedrijven hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type huis. Het genre dak (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Blesdijke.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Als laatste verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Blesdijke op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een regionaal project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8398).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!