Zonnepanelen Munnekeburen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Munnekeburen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Door middel van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door deze pagina vind jij waardevolle raadgeving over zonnepanelen kopen in Munnekeburen!

zonnepanelen installateur 8485
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8485
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Munnekeburen mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.weststellingwerf.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Weststellingwerf. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Munnekeburen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Munnekeburen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan is het voordeel al €966. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,06 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 750.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Munnekeburen variëren tussen de €4300 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert zo’n 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Oxxio betaal je hiervoor wel €652,5 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Munnekeburen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118407€3425 – €4425€440
2277012€5100 – €5750€550
3338015€5950 – €6100€750
4380018€6475 – €6700€950
5468020€6900 – €7250€990
6499021€7400 – €7800€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Munnekeburen bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Munnekeburen is 2770 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Munnekeburen?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-munnekeburen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Munnekeburen vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een professionele aanbieder in de regio. Tal van installateurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer duidelijk de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Munnekeburen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Munnekeburen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8485).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!