Zonnepanelen Wolvega kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Wolvega? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met de zonnepanelen-vergelijker check je handige aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Wolvega!

zonnepanelen installateur 8471
 • Een lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8471
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wolvega mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.weststellingwerf.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Weststellingwerf. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Weststellingwerf zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Wolvega
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wolvega kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5650), dan pak je al €1186,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 500.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wolvega variëren tussen de €4300 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (prijspeil mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Wolvega bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3525 – €4200€390
2309013€5200 – €5625€625
3357015€6075 – €6225€725
4394016€6300 – €6850€930
5442019€7100 – €7150€960
6505021€7475 – €7825€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wolvega bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wolvega is 2770 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wolvega?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wolvega

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Wolvega vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kies jij in enkele stappen een uitstekende monteur in de regio. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort huis. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Wolvega.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Dan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wolvega op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8470, 8471, 8472).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!