Zonnepanelen Valthe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Valthe? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Door de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met deze pagina bekijk jij omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Valthe!

zonnepanelen installateur 7872
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7872
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Valthe mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.borger-odoorn.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Borger-Odoorn. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Borger-Odoorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Valthe
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Valthe zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4600), dan profiteer je al van een korting van €966. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 750.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Valthe variëren tussen de €4700 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen draait uit op grofweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €636,75 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Valthe kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117606€3400 – €4225€420
2288012€5200 – €5725€550
3346015€5950 – €6200€850
4394018€6525 – €6625€910
5436019€6900 – €7175€960
6481021€7625 – €7875€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Valthe lees jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Valthe bedraagt 3170 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Valthe?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-valthe

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Valthe vergelijken? Middels onze stappenplan heb je in een zeer korte periode een uitstekende leverancier in jouw streek. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Valthe.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Valthe op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een lokaal zonne-energie project (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7872).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!