Zonnepanelen Valthermond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Valthermond? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker vind jij actuele details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Valthermond!

zonnepanelen installateur 7876
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • BTW terugvragen.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7876
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Valthermond mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.borger-odoorn.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Borger-Odoorn zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Valthermond
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Valthermond zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Circa 650.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Valthermond fluctueren tussen de €4500 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €645,75 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Valthermond kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3675 – €4500€430
2310012€5000 – €5650€650
3345016€6025 – €6050€850
4401016€6425 – €6675€890
5442019€7000 – €7275€1000
6498023€7450 – €8100€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Valthermond vind je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Valthermond bedraagt 3170 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De meeste klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Valthermond?

Voor de installatie van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-valthermond

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Valthermond vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vind jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in je woonplaats. De meeste adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer expliciet het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan erkend zonnepanelen advies in Valthermond.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Valthermond op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7876).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!