Zonnepanelen Buinerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Buinerveen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Met het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze vergelijker check je actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Buinerveen!

zonnepanelen installateur 9524
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9524
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Buinerveen augustus 2022

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.borger-odoorn.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Borger-Odoorn. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Buinerveen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Buinerveen kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan pak je al €1039,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan een half miljoen consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (augustus 2022) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Buinerveen fluctueren tussen de €5000 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor plusminus 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je al snel €623,25 (kosten augustus 2022). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Buinerveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3675 – €4475€410
2297012€5250 – €5650€575
3321016€5975 – €6275€700
4394017€6350 – €6850€890
5453019€7100 – €7300€1010
6493021€7525 – €7800€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Buinerveen bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buinerveen bedraagt 3170 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Buinerveen?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-buinerveen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Buinerveen vergelijken? Via de uitleg die hierna komt zoek jij in enkele stappen een uitstekende aanbieder in jouw streek. Verscheidene installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer duidelijk de woning. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Buinerveen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van installateurs uit de regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Buinerveen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een regionaal project (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9524).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!