Zonnepanelen Borger kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Borger? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van deze pagina lees jij actuele raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Borger!

zonnepanelen installateur 9531
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9531
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Borger augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.borger-odoorn.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Borger-Odoorn. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Borger
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Borger zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5075), dan loopt dit al op tot €1065,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 800.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Borger schommelen tussen de €4200 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 2820 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (kosten augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Borger is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3450 – €4325€400
2293011€5275 – €5625€600
3328016€6025 – €6075€700
4383017€6400 – €6750€890
5433020€7025 – €7225€990
6517023€7425 – €7800€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Borger tref jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borger bedraagt 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Borger?

Voor de installatie van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-borger

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Borger vergelijken? Dankzij onderstaande tips heb jij in enkele stappen een erkende installateur in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het soort dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Borger.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Borger op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9530, 9531).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!