Zonnepanelen Eesergroen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Eesergroen? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze website ontdek jij veelzijdige informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Eesergroen!

zonnepanelen installateur 9537
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9537
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eesergroen augustus 2022

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.borger-odoorn.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Borger-Odoorn. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er ook een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Eesergroen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Eesergroen kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5200), dan is jouw winst al €1092. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Circa een half miljoen woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Eesergroen liggen tussen om en nabij de €4100 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op om en nabij 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €645,75 (prijspeil augustus 2022). Middels goedkope zonnepanelen in Eesergroen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3575 – €4200€400
2272011€5225 – €5600€550
3347014€6000 – €6175€725
4385017€6375 – €6700€930
5457020€7025 – €7200€1020
6520022€7400 – €7900€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Eesergroen vind jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eesergroen bedraagt 3170 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Eesergroen?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eesergroen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Eesergroen vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt tref je snel en eenvoudig een betrouwbare aanbieder in je postcoderoos. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf expliciet het huis. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Eesergroen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eesergroen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9537).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!