Zonnepanelen 2e Exloërmond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in 2e Exloërmond? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Met innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze tool doorzoek je waardevolle informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in 2e Exloërmond!

zonnepanelen installateur 9571
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9571
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen 2e Exloërmond september 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.borger-odoorn.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Borger-Odoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in 2e Exloërmond
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In 2e Exloërmond kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5400), dan loopt dit al op tot €1134. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Circa 750.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in 2e Exloërmond schommelen tussen de €4000 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pakweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €663,75 (tarief september 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in 2e Exloërmond kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120106€3600 – €4400€380
2273012€5225 – €5750€500
3344016€5975 – €6175€825
4404017€6525 – €6600€920
5449020€7025 – €7200€980
6488021€7400 – €8100€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck 2e Exloërmond ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in 2e Exloërmond bedraagt 3170 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in 2e Exloërmond?

Voor de installatie van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-2e-exloermond

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in 2e Exloërmond vergelijken? Met behulp van het advies hieronder kies jij moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in 2e Exloërmond.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (denk aan Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in 2e Exloërmond op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9571).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!