Zonnepanelen Nieuw-Buinen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Nieuw-Buinen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Met innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van onze tool doorzoek je samengestelde gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Nieuw-Buinen!

zonnepanelen installateur 9521
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9521
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Buinen augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.borger-odoorn.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij noemen we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Borger-Odoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nieuw-Buinen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Buinen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4900), dan pak je al €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 550.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nieuw-Buinen fluctueren tussen de €4600 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (kosten augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Nieuw-Buinen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3600 – €4300€430
2272012€5275 – €5725€625
3329014€5975 – €6050€700
4418018€6325 – €6750€890
5450019€7100 – €7300€1020
6500023€7575 – €8150€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Nieuw-Buinen tref jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Buinen bedraagt 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 panelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee klanten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nieuw-Buinen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-buinen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Buinen vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vind jij snel en eenvoudig een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. De meeste aanbieders beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets het type huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nieuw-Buinen.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Buinen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9520, 9521).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!