Zonnepanelen Exloërveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Exloërveen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Met behulp van de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze vergelijker bekijk je praktische aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Exloërveen!

zonnepanelen installateur 9574
 • Lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9574
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Exloërveen augustus 2022

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.borger-odoorn.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Borger-Odoorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Exloërveen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Exloërveen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5450), dan is jouw winst al €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 650.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Exloërveen komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert plusminus 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €668,25 (onkosten augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Exloërveen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3600 – €4425€380
2286012€5150 – €5900€675
3342014€6050 – €6075€700
4405018€6450 – €6650€940
5448019€6900 – €7150€970
6520023€7625 – €7900€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Exloërveen check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Exloërveen is 3170 kWh. Dit staat voor grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste bewoners installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Exloërveen?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-exloerveen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Exloërveen vergelijken? Via het advies hieronder vergelijk je moeiteloos een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Exloërveen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Exloërveen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9574).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!