Zonnepanelen Zandberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Zandberg? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl check je uitgebreide informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zandberg!

zonnepanelen installateur 9564
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9564
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zandberg augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.borger-odoorn.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Borger-Odoorn. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Borger-Odoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zandberg
Direct zonnepanelen bestellen? In Zandberg zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 800.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Zandberg schommelen tussen de €4000 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en NLE staat dit al gauw gelijk aan €659,25 (prijspeil augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Zandberg kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3600 – €4300€430
2285013€5275 – €5800€625
3345015€5925 – €6050€725
4391016€6300 – €6800€900
5441020€7050 – €7125€990
6487021€7700 – €8050€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Zandberg lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zandberg is 3170 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Zandberg?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zandberg

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Zandberg vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb je in enkele stappen een erkende leverancier in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de aard van het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Zandberg.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €22,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zandberg op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9564).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!