Zonnepanelen Klijndijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Klijndijk? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Klijndijk!

zonnepanelen installateur 7871
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7871
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Klijndijk mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.borger-odoorn.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Borger-Odoorn. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Klijndijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Klijndijk kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan is het voordeel al €1239. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Klijndijk komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (prijspeil mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Klijndijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3575 – €4300€380
2310013€5300 – €5650€675
3341016€5900 – €6200€875
4391016€6300 – €6750€950
5465019€7100 – €7200€1030
6506021€7700 – €8050€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Klijndijk achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klijndijk is 3170 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Klijndijk?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-klijndijk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Klijndijk vergelijken? Dankzij het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een erkende aanbieder in jouw omgeving. Sommige adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het type huis (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Klijndijk.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Klijndijk op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 7871).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!