Zonnepanelen Eeserveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Eeserveen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze tool vind jij actuele gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Eeserveen!

zonnepanelen installateur 7859
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Los van de energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7859
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eeserveen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.borger-odoorn.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Eeserveen
Direct zonnepanelen bestellen? In Eeserveen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5800), dan loopt dit al op tot €1218. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Zo’n 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Eeserveen zitten vaak tussen de €4600 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Eeserveen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119908€3425 – €4275€410
2298011€5175 – €5700€600
3330014€6050 – €6225€750
4416018€6300 – €6750€950
5454019€7050 – €7200€1020
6495021€7525 – €8100€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Eeserveen ontdek je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eeserveen bedraagt 3170 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Eeserveen?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eeserveen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Eeserveen vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies je in korte tijd een professionele vakman in de regio. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Eeserveen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eeserveen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7858, 7859).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!