Zonnepanelen Exloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Exloo? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij veelzijdige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Exloo!

zonnepanelen installateur 7875
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7875
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Exloo mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.borger-odoorn.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Borger-Odoorn. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Borger-Odoorn kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Exloo
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Exloo kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4675), dan is het belastingvoordeel al €981,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Exloo komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op circa 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €643,5 (tarief mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Exloo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118407€3625 – €4200€440
2285013€5075 – €5725€575
3345014€5975 – €6175€825
4387017€6500 – €6850€890
5454020€7075 – €7300€970
6499021€7625 – €7925€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Exloo vind jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Exloo is 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Exloo?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-exloo

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Exloo vergelijken? Dankzij onderstaande tips tref jij in korte tijd een deskundige installateur in je woonplaats. Een aantal bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf duidelijk het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Exloo.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificering (bijv. Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Exloo op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een regionaal project (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7875).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!