Zonnepanelen Odoornerveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Odoornerveen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van deze pagina check jij samengestelde informatie aangaande zonnepanelen kopen in Odoornerveen!

zonnepanelen installateur 7874
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7874
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Odoornerveen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.borger-odoorn.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Borger-Odoorn. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Borger-Odoorn is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Odoornerveen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Odoornerveen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waarmee consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4650), dan loopt dit al op tot €976,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Odoornerveen variëren tussen de €5400 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €641,25 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Odoornerveen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3525 – €4275€400
2309011€5125 – €5900€550
3326014€5975 – €6250€825
4413017€6425 – €6775€890
5452020€7100 – €7125€960
6491021€7425 – €8075€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Odoornerveen tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Odoornerveen is 3170 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Odoornerveen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-odoornerveen

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Odoornerveen vergelijken? Via het advies hieronder heb jij vandaag nog een professionele specialist in jouw omgeving. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het soort huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Odoornerveen.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Odoornerveen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal project (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7874).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!