Zonnepanelen Odoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Odoorn? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van onze website tref jij actuele toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Odoorn!

zonnepanelen installateur 7873
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode7873
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Odoorn mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.borger-odoorn.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Borger-Odoorn kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Odoorn
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Odoorn kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4625), dan pak je al €971,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 800.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Odoorn fluctueren tussen de €5200 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €639 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Odoorn bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3450 – €4200€420
2301013€5250 – €5650€500
3340015€6075 – €6025€700
4403018€6425 – €6700€920
5435020€7050 – €7125€1010
6517022€7700 – €8000€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Odoorn achterhaal je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Odoorn bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Odoorn?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-odoorn

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Odoorn vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan tref jij vandaag nog een erkende vakspecialist in de regio. Het merendeel van de installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer expliciet het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Odoorn.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Odoorn op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een project in je eigen buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 7873).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!