Zonnepanelen Drouwenermond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Drouwenermond? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze website doorzoek je toepasbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Drouwenermond!

zonnepanelen installateur 9523
 • Makkelijk geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Los van de energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9523
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drouwenermond augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.borger-odoorn.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Borger-Odoorn is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Drouwenermond
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Drouwenermond kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4925), dan is jouw winst al €1034,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Drouwenermond komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in om en nabij 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je al snel €621 (tarieven augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Drouwenermond kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117408€3450 – €4450€420
2275013€5275 – €5650€675
3340016€5975 – €6075€850
4400017€6525 – €6825€930
5464020€6950 – €7225€980
6514022€7700 – €8050€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Drouwenermond vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drouwenermond bedraagt 3170 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle consumenten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Drouwenermond?

Voor de installatie van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drouwenermond

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Drouwenermond vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten tref je vandaag nog een professionele specialist in de buurt. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Drouwenermond.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan naam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor komen we erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Borger-Odoorn.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Drouwenermond op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Borger, Buinen, Bronneger, Drouwen, Bronnegerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Nieuw-Buinen, Buinerveen, Ees, Odoorn, Exloo, Valthe, Klijndijk, Odoornerveen, Tweede Exloërmond, Valthermond)? Dan mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9523).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!